Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Impreuna protejam padurea

Membru Bizoo de 15 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Sortare deseuri de maculatura, hartie de ziar si carton

0 stars: 0.00 din 0 pareri

$
Out Of stock
Descriere
Sortarea deseurilor se face in majoritatea cazurilor dupa colectarea lor. In rarele cazuri in care deseurile sunt deja sortate dupa categorie (ex: sticla, plastic, metale, etc), ele sunt duse direct la statiile de procesare si reciclare. Sortarea deseurilor in centrele specializate presupune de obicei mai multe etape, din care majoritatea sunt automatizate, permitant sortarea rapida a unor cantitati impresionante de deseuri.

Pe scurt, sortarea decurge in modul urmator: incarcatura camioanelor este plasata pe o banda rulante de unde bucatile mari de plastic, cartoane etc sunt eliminate manual pentru a nu bloca dispozitivul de sortare. Urmatorul aparat separa deseurile in functie de greutate, apoi urmeaza separarea pe tip de deseu (initial se facea manual acest pas, dar incep sa fie deja folosite la scara larga scanerele automate).

Materialele feroase sunt sortate manual sau folosind magneti. Aluminiul este scos din amestec folosind campi magentici cu poli ce se rotesc, ce creeaza camp magnetic in interiorul cutiilor de aluminiu ce se respinge cu cel din exterior. Sticla este sortata in final manual in functie de culoare.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura